4H-yrityksen vakuutus

Neliapila kädessä

Aina ei onnenapila riitä. Vahinkoja sattuu ja niiden varalle 4H-yrityksille on tehty oma vastuuvakuutus. Tältä sivulta löydät vakuutuskirjat ja ohjeet vakuutuksen ottamiseksi.

4H-yritys on harrastustoimintaa omalla vapaa-ajallasi. Koska kyseessä ei ole 4H-yhdistyksen toiminta, 4H-yrityksesi tuotteiden valmistaminen ja tuotteiden tai palvelujen myyminen eivät kuulu 4H:n jäsenvakuutuksen piiriin.

Koska 4H-yritystoiminta on pienimuotoista, siihen ei liity pakollisia viranomaisten määrittelemiä vakuutuksia. Mutta voi olla järjevää, että otat vastuuvakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen itsellesi.


Vastuuvakuuutus 4H-yritykselle

4H-yrityksen vastuuvakuutuksen tarjoaa Pohjola Vakuutus. Yksittäisille 4H-yrittäjälle vastuuvakuutus maksaa 30 euroa/vuosi.

  1. Vakuutuksen ottaminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa.
  2. Vakuutuksen hinta on 30 euroa. Vakuutusmaksun tulee olla maksettuna ja vakuutuksen voimassa vahinkohetkellä.
  3. Jos haluat ottaa vakuutuksen, vastaa perustamisilmoituksen vakuutusta koskevaan kysymykseen ”Kyllä” ja maksa vakuutusmaksu jäsenkortilla olevan ohjeen mukaan.
  4. Kun olet maksanut vakuutusmaksun niin yrityksesi tietoihin tulee näkyviin tieto ”Vakuutusmaksu voimassa asti” (noin viikon viiveellä).
  5. Vakuutus on voimassa 12 kk kerrallaan. Muista uusia vakuutus vuosittain, mikäli jatkat toimintaa 4H-yrittäjänä.

Tilinumero

Tilinumero löytyy jäsenkortilta, kohdasta 4H-yritys. Tilinumero on FI21 5780 0720 2178 63 (OP Helsinki). Vakuutusmaksu on 30 euroa vuodessa.

Vakuutuksen sisältö ja vakuutusehdot

Vakuutus sisältää toiminnan vastuun ja tuotevastuun. Vakuutus on voimassa Euroopassa.

  • Korvauksen enimmäismäärä henkilövahingoissa on 500 000 euroa per vahinko ja esinevahingoissa on 100 000 euroa per vahinko. Yhden vakuutuskauden aikana korvataan vakuutusmäärä enintään kaksinkertaisena.
  • Vakuutuksen omavastuu on 300 euroa.

Tutustu vakuutuksen sisältöön ja sen ehtoihin vakuutuskirjasta


Oma tapaturmavakuutus

Vastuuvakuutuksen lisäksi oma tapaturmavakuutus voi olla tarpeen, yritystoiminnasta riippuen. Tarkasta, onko sinullla jo vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Ota tarvittaessa vakuutus itsellesi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Edellinen tehtävä

4H-yrittäjän raportit, arviointi ja Vuoden 4H-yritys -kilpailuun osallistuminen

Seuraava tehtävä

Tietosuoja-asetus ja 4H-yrittäjän asiakasrekisteri