Yrityspodi

Kiinnostaako sinua yrittäjyys ja oman yrityksen perustaminen, mutta et oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle? 4H-järjestön nuorille suunnatussa Yrityspodissa saat vinkkejä 4H-yrityksen perustamiseen, oman osaamisen tunnistamiseen, markkinointiin, yrityksen talousasioihin ja moneen muuhun. Podissa vierailevat alan parhaita asiantuntijoita ja nuoria, joilla on jo kertynyt kokemusta yrittäjyydestä. Kerää vinkit talteen ja perusta oma 4H-yritys. Sinä olet idea, toteuta se!

Yrityspodia juontaa Saara Suomäki ja podcastia tuottaa 4H-järjestö. Yrityspodin toinen kausi alkaa maaliskuussa 2023.

Kuuntele Yrityspodia Supla-palvelussa.

Kuuntele Yrityspodia Spotifyssa.

Kausi 2

Mitä merkitystä asenteella ja motivaatiolla on 4H-yrityksen menestyksessä?  

Tervetuloa mukaan Yrityspodin toiselle kaudelle! Kauden ensimmäisessä jaksossa vierailee kitaransoittotunteja tarjoava 4H-yrittäjä Artturi Huhtakangas. Hänen kanssaan keskustellaan asenteen ja motivaation merkityksestä yrityksen menestymiselle. Jokaisella on joskus hetkiä, kun ei jaksa eikä huvita. Mitä vinkkejä Artturilla on kadonneen motivaation metsästykseen?  

Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H järjestö. 

Kausi 1

Minustako 4H-yrittäjä?

Uusi podcast alkaa! 4H-järjestön Yrityspodissa saat vinkkejä oman osaamisen tunnistamiseen, somemarkkinointiin, yrityksen talousasioihin ja moneen muuhun. Ensimmäisessä jaksossa vierailee 4H-yrittäjiä luotsaava 4H-yrityskoordinaattori Joni Nissilä. Mikä on 4H-yritys ja miten sellaisen voi perustaa? Joni jakaa myös vinkit siitä, miten harjoitella oman osaamisen sanoittamista ja kertoo, millä tavalla työnhaussa voi myydä omaa osaamistaan. Podcastia juontaa pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja, yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Liikeidea, miten sen keksisi?

Baby steps! Yrityspodin toisen jakson aiheena on yrityksen perustamisen ensiaskeleet. Millainen on hyvä liikeidea ja mitä liiketoimintasuunnitelma tarkoittaa? Entä, jos ei ole ideaa, mutta itsensä työllistäminen yrittäjänä kiinnostaa? Idean putoamista taivaalta ei tarvitse odottaa, koska vieraamme jakaa vinkit siitä, miten lähteä liikkeelle. Jakson vieraana on NewCo Helsingin yritysneuvoja Maria Korpisalo. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Yrityksen taloudenhoito – kirjanpito on ihan cool

Yrityspodin kolmannessa jaksossa puidaan yrityksen talousasioita. Kirjanpidolla on tylsä maine, mutta ilman sitä ei mikään yritys pyöri. Onneksi apua on saatavilla, ja monelta suunnalta! Jakson vieraana on Nordean yritysasiakkaista vastaavan tiimin vetäjä Anni Walta, joka jakaa tärkeimmät to do -kohdat yrityksen taloudenhoidossa. Jaksossa pohditaan myös sitä, mitä tehdä, jos yrityksen toiminta ei olekaan kannattavaa. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä?

”Peräänkuulutan uteliaisuutta, sen kautta voi löytyä omia mielenkiinnon kohteita.” Yrityspodin uusimmassa jaksossa keskustellaan tulevaisuuden työelämästä ja siinä vaadittavista taidoista. Entä miten yrittäjänä toimiminen kehittää työelämätaitoja? Jaksossa vierailee SplayOnen Emilia Rantala, joka luotsaa työssään tubettajia. Emilia kertoo, millaisista taidoista työelämässä hyötyy nyt ja tulevaisuudessa, sekä mitä kannattaa ottaa huomioon, kun astuu ihka ensimmäiseen kesäduuniinsa! Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Seuraajia mä metsästän

Tällä viikolla Yrityspodissa vierailee 4H-yrittäjä Eeva Luukkanen, joka on rakentanut onnistunutta brändiä ja markkinointia yritykselleen. Eeva on kerännyt keppihevosia valmistavan yrityksensä Instagram-tilille @khtcecilia lähes 20 000 seuraajaa. Kysyimme Eevalta, miten valita sopivat somekanavat oman yrityksen tarpeisiin ja millaista sisällön kannattaa olla. Entä mitä haasteita somella markkinointialustana on? Eeva jakaa podissa myös vinkit nettisivujen tekoon. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

“Hyvä asiakaspalvelu on markkinointivaltti”

Yrityspodin jaksossa numero seitsemän keskustellaan asiakaspalvelusta. Vieraanamme on kaksi asiakaspalvelun rautaista ammattilaista: Esplanadin ja Erottajan K-Market-myymälöiden kauppias Tom Färd ja 18-vuotias 4H-yrittäjä Elias Laiho. Millaisia asiakaspalvelutaitoja yrittäjä tarvitsee ja mitä asiakaspalvelu opettaa työelämää varten? Vieraamme kertovat myös muun muassa haastavista asiakaspalvelutilanteista ja jakavat vinkkejä siitä, kuinka kohdata näitä tilanteita. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Tarvittiinko Duunitorin perustamiseen rohkeutta?

Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm saapuu vieraaksi Yrityspodin uusimpaan jaksoon! Thomas kertoo jaksossa, kuinka päätyi perustamaan Duunitorin ja tarvittiinko siihen rohkeutta. Hän jakaa myös ajatuksiaan siitä, mikä rooli rohkeudella ylipäätään on yrittäjyydessä. Jaksossa keskustellaan yrittäjyyden haasteista ja toisaalta sen palkitsevuudesta. Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

Yrittäjyyden haasteet ja huippuhetket

Yrityspodin ensimmäisen kauden viimeistä jaksoa viedään. Tässä jaksossa vieraaksi saapuu 4H-yrittäjä Jeanette Forsström, joka kertoo yritystarinansa. Jeaneten 4H-yritys @jeanetenjujuja tekee itse virkattuja vaatteita, pehmoleluja ja kodin tekstiilejä. Nyt hän kertoo podissa, miksi halusi perustaa yrityksen, mitä yrittäjyys on opettanut ja mikä on ollut haastavin tilanne, johon hän on joutunut yrittäjänä. Entä mikä on ollut Jeaneten huippuhetki yrittäjänä ja miksi yrittäjyys hänen mielestään kannattaa? Podcastia juontaa yrittäjä ja yrittäjien valmentaja Saara Suomäki. Podcastia tuottaa 4H-järjestö.

4H:n nettisivut kännykällä

Perusta oma 4H-yritys

Voit perustaa 4H-yrityksen jos olet 13-28 -vuotias. Perustaminen on helppoa, täältä löydät askelmerkit.

Lue lisää