Venla: Tienaan itse rahaa haaveitteni toteuttamiseen

some-3075Tykkään leipomisesta, joten oli helppo keksiä yritysidea. Kakkuja leipomalla saa sopivasti taskurahaa.

Asiakkaani ovat ihmisiä, jotka haluavat juhlia. Isoin kakku, jonka olen tehnyt, oli 100 hengelle. Pääasiassa teen makeita leivonnaisia, erityisesti sokerimassakuorrutteella. Yrittäjänä oppii koko ajan lisää. Peruskakkupohjan ohjeen osaan jo helposti ulkoa.

Miksi ryhdyit yrittäjäksi?

Olen partiossa ja haaveilin Japanissa järjestettävälle Jamboreelle lähtemisestä. Toisella puolella maapalloa olevalle leirille lähteminen on aika kallista, ja minun piti keksiä keino säästää rahaa. En halunnut, että vanhempani joutuvat maksamaan koko reissun. Koska leipominen sujuu, oli yritysidea siinä.

Kannattaa aloittaa yrittäminen. Sen lisäksi, että tienaa rahaa, tapaa paljon erilaisia ihmisiä.

Yleensä teen makeita kakkuja juhliin. Mutta onnistuu suolaisetkin leivonnaiset ja olen tehnyt myös mokkapaloja jalkapallobuffettiin.

Aluksi en muistanut merkitä kaikkia asioita muistiin. Mutta sen asian olen nyt oppinut, että muistiinpanot ovat yrittäjän tärkeä kaveri. Leipomiseen liittyen olen oppinut paljon erilaisia tekniikoita. Sokerimassan muotoileminen sujuu aina vaan paremmin ja paremmin.

Leiri Japanissa on nähty ja koettu. Päätin jatkaa yrittäjänä ja säästän seuraaviin haaveisiin.

-Venla


Kakkutyttö löytyy myös Facebookista.