Sander: Tee mitä sydän sanoo

some-2843Kiinnostuin luontokuvaamisesta vuonna 2011 ja kuvasin aluksi tavallisella pokkarilla. Pikkusiskoni syntymä innosti kokeilemaan muotokuvausta. Vuoden 2015 kesällä tuli paljon pyyntöjä kuvauskeikoille ja syksyllä perustin 4H-yrityksen. Olen mielestäni onnistunut hyvin, tilauksia on jo kahden vuoden päähän.

Kuvaan asiakkaiden toiveiden mukaan pääasiassa perhejuhlia, häitä, rippijuhlia, ristiäisiä. On pidettävä mielessä koko ajan, että se ei ole minun päiväni, vaan asiakkaan tärkeä hetki. Iso osa työstä on asiakaspalvelua ja vain osa itse kuvaamista.

Mihin valokuvausyrittäjän kannattaa kiinnittää huomiota?

Kuvissa pitää olla tunnetta mukana. Kun kuvaan häissä, erityisesti ennen vihkimistä on jännitystä ilmassa ja yritän vangita sen kuviin. Kun kuvaan, kiinnitän huomiota siihen, että tilanne on kaikille osapuolille mukava. Hyvä kuvaustilanne on iloinen ja siinä on huumoria mukana. Kuvattavalle ei saa koskaan tulla nolo tunne.

On tosi tärkeää, että tekemistä kohtaan on intohimoa. Yrittäjyys vie paljon aikaa ja siksi on tärkeää, että tekee sitä, mistä itse todella pitää. Yrittäjänä olen oppinut ajanhallintaa. Alussa sanoin jokaiselle tilaukselle kyllä. Nyt mietin tarkemmin, miten saan jokaisen asiakkaan kuvaushetken laadukkaasti toteutettua.

On tärkeää tehdä yrittäjänä sitä, mitä sydän sanoo.

-Sander


Sanderin ottamiin upeisiin kuviin voit tutustua yrityksen nettisivuilla ja Facebook-sivuilla.


medal-1-1244434

Sander Vill Photos on palkittu vuonna 2015 kolminkertaisesti:  Salon paras 4H-yritys, Etelä-Suomen paras 4H-yritys sekä kunniamaininta valtakunnallisessa Vuoden 4H-yritys -kilpailussa.