Annika: Olen oppinut yrittäjänä monia taitoja

some-3230

Olin kuvaamassa hevosten Match Show’ssa omasta mielenkiinnosta. Siellä moni tuli kysymään, mistä ottamiani kuvia saisi. Nyt teen tilauksesta valokuvauskeikkoja kodeissa ja tapahtumissa.

Rakastan eläimiä. Valokuvaamisen ohella tarjoan myös eläintenhoitopalveluja. Olen hoitanut asiakkaiden kotona kissoja, koiria, kaneja ja kanoja.

Kun aloitin 4H-yrittäjänä, tein massakoruja. Yrityksen nimi oli silloin Pikkujuttu. Pikkuhiljaa korut jäivät pois valikoimasta ja siirryin valokuvaamiseen. 4H-yrittäjyydessä on hienoa se, että voin tehdä ihan sitä, mitä itse halua. Koska tykkään paljon eläimistä, hoidan myös niitä yrittäjänä.

Tavallaan kannattaa miettiä tarkkaan, minkälaisen yrityksen haluaa perustaa. Mutta kuten minullekin kävi, voi yritysideaa vaihtaa ja tehdä montaa asiaa rinnakkain. Kun taidot kehittyvät yritysideakin kiteytyy.

Mitä olet 4H-yrittäjän oppinut?

Yrittäjänä olen oppinut tosi paljon. Olen tullut rohkeammaksi ja osaan aina vaan paremmin olla ihmisten kanssa erilaisissa tilanteissa. Valokuvaamista olen opetellut kursseilla. Eläimiä hoitamalla, olen oppinut erilaisista eläimistä. Kanojen hoitaminenkin oli minulle ihan uutta ja opin sen taidon yrittäjyyden aikana.

-Annika


Tutustu PhotoKaskisen ihaniin kuviin nettisivuilla ja Facebook-sivuilla.